Varför jag vill starta min egen hemsida

Livet är inte alltid en dans på rosor, men jag är övertygad om att vi alla har möjlighet att påverka våra liv till det bättre – om vi vill. Det handlar om att ta tillbaka kontrollen över våra tankar och jag lovar dig, det finns en uppsjö av tekniker för det!

Ät sund mat

Min Historia:
Under många år har jag tittat mig själv i spegeln och mer eller mindre äcklats av min kropp. 
Jag har ofta nypit mig i magfettet, ibland tills jag har fått blåmärken. Jag har skämts shutterstock_415370203över att gå i bikini. Jag har vondats över att bestämma mig för vilka kläder jag ska ha på mig när jag har blivit bjuden på fest. Jag har intalat mig själv att jag starkt ogillar (hatar låter så hårt) att shoppa kläder, men i själva verket har jag bara tycket att det är waste of time eftersom kläderna ändå inte trollar bort mina lovehandles. Jag har varit på joggingrunda efter joggingrunda, ibland för att jag faktiskt – med handen på hjärtat – tycker att det är rätt härligt, men många gången med svarta tankar i huvudet om att nu SKA de där kilona bort! Känner du igen dig?

Nu vill jag dela med dig om hur jag tog mig från den där negativa spiralen till att jag idag faktiskt, på riktigt, älskar min kropp! Det har varit allt annat än en enkel resa, och ibland har jag fortfarande tuffa stunder, men det blir allt mer sällan. Jag vill dela med mig om mina erfaranheter för att hjälpa dig att hitta samma frihet att älska din kropp som den är och börja behandla den efter vad den är värd!

Mitt förhållande till mat har alltid varit väldigt starkt. När jag var liten frågade mina föräldrar mig vilken dag i veckan som var min favorit, jag svarade ”Fredagsmys och HetsätaLördagsgodis”. När jag var sisådär 10 år började jag tycka att jag var tjock. Mina vänner försökte peppa mig och sa ”nej då, mullig är gullig!”. I tonåren lät jag bli att äta, och när suget efter mat blev för stort började jag hetsäta och kräkas. Efter ett par år tyckte jag att det var lika bra att börja lära mig äta rätt istället och jag kommer ihåg hur jag ringde till mamma och frågade ”hur stor är en normal portion egentligen?” Då var jag 16 år gammal och hade flyttat hemifrån. Jag tränade både fotboll + matcher, innebandy+ matcher och dansade både balett, mordern och street. Gissa var ekvationen gick fel… jag åt troligtvis för lite och min kropp ställde in sig på svält – lagra allt som lagras kan!!

När jag var 20 år gammal hade jag flyttat till Australien, jag var ung, fri och oemotståndlig (skulle vara), då kände jag plötsligt inte igen mig själv i spegeln längre. Jag hade gått från 9 träningar i veckan till 2-3 runder jogging. Underhudsfettet spände plötsligt ut huden, jag hade fett veck på ryggen, magen gick långt utanför byxkanten (åt alla håll!!!), mitt självförtroende stupade och jag kände mig alltmer misslyckad. Där och då tog jag en bild av mig själv och sa ”så här stor kommer jag aldrig vara igen!”. Det skulle ta många år med olika dieter, mycket experimenterande och massor av tålamod innan jag till slut hittade nyckeln. Pamparapam! Du har redan läst det: Ät sund mat för att du älskar din kropp och vill bygga upp den, inte för att du hatar den och vill förändra den.

När jag lärde mig att först älska min kropp kunde jag också hitta strategier och enkla lösningar som gjorde att kroppen också kunde älska MIG! Jag började ge kroppen en balans av näring, hälsosam aktivitet och vila och det visade sig att vi då tillsammans kunde ställa in oss på en sund nivå – både vad det gäller kroppsuppfattning och kroppssammansättning. Idag är jag glad, nöjd och oerhört tacksam över att ha en kropp som jag känner mig bekväm i och som kan hjälpa mig att göra precis det jag önskar i vardagen!

FrihetDen här bloggen kommer handla just om det! Vad du kan göra för att börja trivas i din kropp, vara stolt över den, känna dig lycklig och fri att ha en kropp som fungerar! Jag kommer prata mycket om mat, hälsa och livsstil, men också endel om tankens kraft och hur vårt inre påverkar vårt yttre och vice versa. Det finns som sagt oräkneligt med tekniker och metoder och jag kommer dela med mig om precis allt jag har lärt mig och erfarit.

Jag hoppas att du hittar dina guldkorn här på bloggen som riktigt boostar dig med lyckorus och livsglädje!

Är det något speciellt du skulle vilja läsa om? Skriv gärna i kommentarfältet så lovar jag att ta med det i ett inlägg framöver : )

 

Kommentarer

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS
  • Google Plus
  • Google
  • LinkedIn
  • MySpace
  • Twitter
  • Blogger